Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων μας τoν Stelios Christakos.
Ο Στέλιος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 1994. Παράλληλα (1986-1988), απέκτησε Diploma σε Προγραμματισμό και Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων από την Data Rank Corp και ίδρυσε προσωπική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, την οποία διοικούσε μέχρι τον Απρίλιο 2004 (ως Ανώνυμη Εταιρεία, θυγατρική εισηγμένης στο Χ.Α.Α. εταιρείας). Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποκτώντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Οικονομικά (Msc Finance) το 2001 από το Πανεπιστήμιο StrathClyde. To 2008, απέκτησε πιστοποίηση σε Διαχείριση Επενδύσεων από την FSA, UK (Certificate in Investment Management (CertIM).
H επαγγελματική του ενασχόληση ξεκίνησε ως στέλεχος τμημάτων μηχανογράφησης μεγάλων εταιρειών και στη συνέχεια (1989) ως ιδρυτής της προσωπικής του εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού, την οποία και διοικούσε μέχρι τον Απρίλιο του 2004. Το διάστημα από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Ιανουάριο του 2008 διετέλεσε Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». Παράλληλα, διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ. Επίσης, υπήρξε Συντονιστής της Ομάδας Σχεδιασμού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» 2007-2013 (ΟΣΠ Ψ.Σ) κατά τα έτη 2006-2007 μέχρι και την τελική έγκριση του προγράμματος.
Από τον Οκτώβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2012 εργάστηκε στην KPMG ως Διευθυντής του Δημοσίου Τομέα, με αντικείμενο τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επίβλεψη όλων των διαγωνισμών και έργων που η εταιρεία συμμετείχε και εκτελούσε στον Δημόσιο Τομέα. Από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα παρέχει ανεξάρτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες και είναι τακτικός ομιλητής σε συνέδρια σε θέματα τεχνολογίας καθώς και εισηγητής σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ανώτατη Εκπαίδευση, κυρίως στην Ευρώπη. 
Στέλιο, ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που μας διαθέτεις.

Μοιραστείτε το άρθρο