Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων τον Δρ. Νίκο Μηνά.

Ο Νίκος είναι European Patent Attorney & IP strategist στη Hanna Moore + Curley με εκτενή εμπειρία στην προστασία καινοτόμων αποτελεσμάτων και προϊόντων εφαρμοσμένης έρευνας σε Deep tech τεχνολογίες.

Συμβουλεύει εταιρείες και ερευνητικές ομάδες στην ανάπτυξη επιχειρηματικής στρατηγικής για την αναγνώριση, κατοχύρωση και αξιοποίηση δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Είναι μέλος του IPA4SME project στο οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε ζητήματα ΔΙ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τους έχει χορηγηθεί το Seal Of Excellence (SoE) από προγράμματα του H2020 SME Instrument & EIC Accelerator Pilot.

Σπούδασε ηλεκτρονική στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth, και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MSc, και PhD) στο Newcastle. Στο Βέλγιο δούλεψε στην Imec (BE) σαν ερευνητής στη σχεδίαση τρισδιάστατων κυκλωμάτων (3D-IC) και αργότερα σαν Patent Portfolio Manager.

Είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Licensing Executive Society, μέλος της εξεταστικής επιτροπής του European Qualifying Exams, και εμπειρογνώμονας στο ISO 56005-IP management tools & methods. Μιλά τακτικά σε συνέδρια και σεμινάρια για το ρόλο της ΔΙ στις αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.
Νίκο, ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διαθέτεις.


Μοιραστείτε το άρθρο