Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε ο τελικός του 1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, για την κατηγορία των μεταπτυχιακών φοιτητών, τον οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης, με την υποστήριξη της Bayer Ελλάς.

Στον τελικό συμμετείχαν 7 επιχειρηματικές ομάδες, από τα Τμήματα Βιολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθώς και Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, με επιχειρηματικές ιδέες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κλάδων και εφαρμογών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Μυλωνάς, Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Κέντρου Αρχιμήδης, ο οποίος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό σκοπό του διαγωνισμού για την κινητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος της φοιτητικής κοινότητας του ΕΚΠΑ και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, μέσω της διαμόρφωσης καινοτόμων ιδεών, που λύνουν προβλήματα της σύγχρονης κοινωνικής και επιχειρηματικής πραγματικότητας. Ο κ. Μυλωνάς συνεχάρη τους φοιτητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τη δημιουργικότητα και την προσπάθεια που κατέβαλαν να μετατρέψουν την ακαδημαϊκή τους γνώση σε καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα.

Η Bayer Ελλάς, η οποία χορήγησε τα βραβεία του Διαγωνισμού, σε συνεργασία με τον ΕΛΚΕ ΕΚΠΑ, εκπροσωπήθηκε από την κα Σόνια Μουσαβερέ, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, η οποία στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας, με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων και ταχέως μεταβαλλόμενων προκλήσεων στην υγεία και τη διατροφή. Στο πλαίσιο αυτό, η Bayer Ελλάς, σε σταθερή συνεργασία με το Κέντρο Αρχιμήδης, υποστηρίζει δράσεις που αναδεικνύουν το σημαντικό ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου και βοηθούν τις πλέον καινοτόμες ιδέες να εξελιχθούν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Στο διαγωνιστικό μέρος, νικήτρια του διαγωνισμού αναδείχθηκε η ομάδα Bactopulp,  η οποία αποτελείται από τον Γεώργιο Ζωχιό, μεταπτυχιακό φοιτητή στη Βιοτεχνολογία και τον Παναγιώτη Δημητρίου, φοιτητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η οποία έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 3.000€.

Φωτογραφία: Το βραβείο στη νικήτρια ομάδα Bactopulp, παρέδωσε η κα. Σόνια Μουσαβερέ

Δεύτερη νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Aurelia, η οποία αποτελείται από τους Μαρκέλλα Παπή και Σπυρίδων Μάριο Γιατρό, μεταπτυχιακούς φοιτητές στη Βιοτεχνολογία, η οποία έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 2.000€.

Φωτογραφία: Το βραβείο στη δεύτερη νικήτρια ομάδα Aurelia, παρέδωσε ο Ομ. Καθ. Νικόλαος Μυλωνάς.

Την τρίτη θέση στον διαγωνισμό κατέλαβε η ομάδα  relux, με συμμετέχοντες τους Μαριλένα Ανδρεοπούλου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Φαρμακευτικής, Επαμεινώνδα  Ανδρεόπουλο, προπτυχιακό φοιτητή Χημείας και Μανόλη Βάρδα, διδακτορικό φοιτητή Ιατρικής, η οποία έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 1.000€.

Φωτογραφία: Το βραβείο στην τρίτη νικήτρια ομάδα relux, παρέδωσε ο Καθ. Αριστείδης Σάμιτας

Η Επιτροπή του Διαγωνισμού, για τη μεταπτυχιακή κατηγορία αποτελούνταν από τους:

  1. Ομ. Καθ. Νικόλαο Μυλωνά, Ακαδημαϊκό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
  2. Επικ. Καθ. Αντώνη Λιβιεράτο, Επιστημονικό Σύμβουλο, Κέντρο Αρχιμήδης
  3. Καθ. Αριστείδη Σάμιτα, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών
  4. Βασίλη Σιέμο, Υπεύθυνο Επιχειρηματικού Επιταχυντή, Κέντρο Αρχιμήδης
  5. Σόνια Μουσαβερέ, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων, Bayer Ελλάς
  6. Μαρίνα Καλογεράκου, Investment Associate, Genesis Ventures
  7. Κωνσταντίνο Καρβουνάκη, Investment Associate, Metavallon.

Το Κέντρο Αρχιμήδης εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες καλή ακαδημαϊκή σταδιοδρομία και ευόδωση των επιχειρηματικών τους σχεδίων.

Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο της Δράσης «Υποστήριξη Δράσεων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Ωρίμανσης για την Αξιοποίηση της Ερευνητικής Δραστηριότητας και των Νέων Προϊόντων και Υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο ΕΚΠΑ», στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ:

Μοιραστείτε το άρθρο