Σε συνέχεια των δράσεων για την προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας των ερευνητών του ΕΚΠΑ, το Κέντρο Αρχιμήδης ενημερώνει για την εφεύρεση των: Ομότιμου Καθηγητή Κοντακιώτη Ευάγγελου και της Επίκουρης Καθηγήτριας Αναστασίας Αγραφιώτη του Τμήματος Οδοντιατρικής.

Η εφεύρεση αφορά στην προστασία μιας καινοτόμου προστατευτικής συσκευής αποτελούμενης από μια κυκλική ασπίδα προστασίας έναντι της μόλυνσης από σηπτικό αερόλυμα που παράγεται κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών διαδικασιών, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιαδήποτε χειρολαβή υψηλών ή χαμηλών ταχυτήτων ή υπερήχων.

Οι εφευρέτες/μέλη του ΕΚΠΑ, με τη βοήθεια του Κέντρου Αρχιμήδης, έχουν αιτηθεί τη χορήγηση Ευρωπαϊκού διπλώματος ευρεσιτεχνίας στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών (EPO).

Η τεχνολογία θα παρουσιαστεί από τους ερευνητές του ΕΚΠΑ σε ανοιχτή εκδήλωση στο πλαίσιο του 15ου Επιστημονικού Συνεδρίου Φοιτητών Οδοντιατρικής Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί 17-18 Μαΐου 2024 στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφεύρεση μπορείτε να δείτε εδώ.

Το Κέντρο Αρχιμήδης θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ερευνητές του ΕΚΠΑ στην προστασία της διανοητικής τους ιδιοκτησίας και στην αξιοποίησή της!

Μοιραστείτε το άρθρο