Το Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ) του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση σας καλούν στο 4ο Workshop της σειράς Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας – Workshop Series 2022-2023 που διοργανώνουν με στόχο την ανάπτυξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα στην αγορά. Τα workshops συνδιοργανώνονται από τις Δομές/Δίκτυα Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ – ΔΠΘ, Αρχιμήδης ΕΚΠΑ, gnΩsi, Science Agora και Σπείρα και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το 4o workshop με θέμα «Η Επόμενη Μέρα για τα Γραφεία και τις Δομές Μεταφορές Τεχνολογίας» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, 16.00-18.00, στη Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (παρέχεται επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση).

Στόχος του workshop είναι να υπάρξει ένας ανοιχτός διάλογος με τα στελέχη των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας σχετικά με τις νέες προσκλήσεις που αναμένονται για τη χρηματοδότηση και τη συνέχιση της στήριξης των δομών μεταφοράς τεχνολογίας στα ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα και να αναδειχτούν κρίσιμα θέματα των δομών τα οποία θα κληθεί με το έργο του να καλύψει το ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ με τη νέα του σύνθεση. Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η κα Αθηνά Οικονομίδου, Μέλος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ – Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, Μέλος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, η κα Ελένη Παπαδοπούλου, Στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», και η κα Ηρώ Αναστασοπούλου, Συνεργάτιδα Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αρμόδιου για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Για την ενημέρωσή σας, ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου workshop. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή εδώ.

Τα workshops απευθύνονται σε μέλη των Γραφείων και των Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας και ευρύτερα στα μέλη της ελληνικής πανεπιστημιακής και ερευνητικής κοινότητας και φορείς που ενδιαφέρονται για τη Μεταφορά Τεχνολογίας και την ανάπτυξη δομών στήριξης της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας.

Επιχειρηματική
Αξιοποίηση Έρευνας και
Μεταφορά
Τεχνολογίας

 Workshop Series 2022-2023

 

Workshop #4

Η Επόμενη
Μέρα για τα Γραφεία και τις Δομές Μεταφορές Τεχνολογίας

Παρασκευή
7 Απριλίου 2023, 16.00 – 18.00

Μονάδα
Μεταφοράς Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin)

του
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τροίας 2, 11362 Αθήνα)

 

16:00-16:10

Εισαγωγή στο 4ο workshop

Καθ. Κατερίνα
Πραματάρη
,
Πρόεδρος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ – Partner, Uni.Fund – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης
και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δρ. Πρόδρομος
Τσιαβός
,
Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Ίδρυμα Ωνάση

 

16:10-17:40

Ανοιχτή συζήτηση:

Α. Η Νέα Πρόσκληση για τη Χρηματοδότηση
των Γραφείων και των Δομών Μεταφοράς Τεχνολογίας

Συντονίστρια:

Καθ. Κατερίνα
Πραματάρη
,
Πρόεδρος ΤΕΣ ΜΤ & ΔΙ – Partner, Uni.Fund – Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης
και Τεχνολογίας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Β. Θέματα και Προτάσεις προς το Νέο
ΤΕΣ
ΜΤ & ΔΙ

Συντονιστής:

Δρ. Πρόδρομος
Τσιαβός
,
Διευθυντής Ψηφιακής Ανάπτυξης και Καινοτομίας, Ίδρυμα Ωνάση

17:40-18:00

Απολογισμός Σειράς Workshop

18:00-19:00

Networking

Γλώσσα διεξαγωγής workshop: Ελληνικά

Εγγραφείτε στο Workshop

Μοιραστείτε το άρθρο