Το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» σας προσκαλεί την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και ώρα 16.00 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο (webinar) “Ψηφιακή Υγεία και Διανοητική Ιδιοκτησία”, που συνδιοργανώνει στο πλαίσιο του 3ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας, με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ). 

Σε αυτό το εργαστήριο, ο ανώτερος δικηγόρος διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της HMC-IP, Δρ Νίκος Μηνάς, θα διερευνήσει το ρόλο της ΔΙ στην εμπορευματοποίηση ψηφιακών ιατρικών λύσεων και θα δώσει παραδείγματα για το πώς άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ψηφιακό χώρο υγείας διαχειρίζονται την ΔΙ τους.

Μεταξύ άλλων, θα συζητήσουμε:

– Δυνατότητα κατοχύρωσης ιατρικών εφαρμογών – Τι μπορούμε να προστατεύσουμε και με  ποιον τρόπο

– Τάσεις ευρεσιτεχνιών στον τομέα της Ψηφιακής Υγείας

– Προστασία ψηφιακών ιατρικών εφαρμογών με βάση την Artificial Intelligence, blockchain, Machine Learning, and big data.

– Case study – Διαχείριση ΔΙ από Health-Tech εταιρείες

Ακόμα, ο Γιώργος Μέγας, συντονιστής του EIT Health HUB & Εθνικό σημείο επαφής για τον Ορίζοντα, θα παρουσιάσει τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης και τους διαγωνισμούς του EIT Health για το 2021 που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων και ομάδων που καινοτομούν στον κλάδο της ψηφιακής υγείας, της ιατρικής τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Γιάννης Δημητρακόπουλος, Υπεύθυνος του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Κέντρου Αρχιμήδης.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Μοιραστείτε το άρθρο