Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων μας τον Δημήτρη Κολοκοτρώνη (Dimitris Kolokotronis).
Ο Δημήτρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Έλαβε το πτυχίο του Ηλεκτρονικού Μηχανικού & Μηχανικού Τηλεπικοινωνιών από το Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ (1998), καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο στην Μικροηλεκτρονική και τις Τηλεπικοινωνίες από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ (1999). Ξεκίνησε την καριέρα του στη Vodafone το 2000, όπου εργάστηκε ως μηχανικός ραδιοσυστημάτων, ενώ το 2005 μεταπήδησε στην Powerwave Technologies Inc. ως περιφερειακός διευθυντής τεχνολογίας στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας στην Ευρώπη.
Το 2005 ίδρυσε την εταιρεία FASMETRICS ΑΕ, την πρώτη τεχνική εταιρία στην Ελλάδα με αντικείμενο την βελτιστοποίηση του connectivity σε εμπορικά και ιδιωτικά ραδιοδίκτυα. Η FASMETRICS, υπό τη διοίκησή του, πέτυχε να παρουσιάσει εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη (μοναδική Ελληνική εταιρεία στη λίστα της Deloitte’s Technology Fast 500 EMEA για 2 συνεχείς χρονιές το 2011 και 2012), ενώ διακρίθηκε για την καινοτομία της [Η Ελλάδα Καινοτομεί! ΣΕΒ-Eurobank (2013), Σφραγίδα Αριστείας EU Horizon (2020), «Seal of Excellence» (2015) και InfoCom World (2016)] για την τεχνολογία της στα αυτοδιαχειριζόμενα δίκτυα ρομποτικών κεραιοσυστημάτων.
Ο Δημήτρης έχει αναγνωριστεί από το περιοδικό FORTUNE ως ένας από τους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών (40 UNDER 40) που καινοτομούν στην Ελλάδα (2014), ενώ έχει διακριθεί ως ο νέος επιχειρηματίας της χρονιάς στην Ελλάδα στα «Βραβεία Κούρος» το 2010. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως προσκεκλημένος ομιλητής, ενώ το ερευνητικό του έργο στα συστήματα ραντάρ διείσδυσης εδάφους (Ground Penetrating Radars) έχει πάνω από 100 αναφορές παγκοσμίως. Είναι εφευρέτης πολλών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στις υποδομές και τη λειτουργία σταθμών βάσης ραδιοτηλεπικοινωνιών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Δημήτρη, σε ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που μας διαθέτεις.

Μοιραστείτε το άρθρο