Το Κέντρο Αρχιμήδης συμμετείχε στην εκδήλωση της Bayer Ελλάς για την παρουσίαση του απολογισμού του πρώτου χρόνου της πρωτοβουλίας “HealthCare Accelerator”, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/11/2022.

Το πρόγραμμα “Healthcare Accelerator” αναπτύχθηκε με όραμα τη δημιουργία ενός «οικοσυστήματος» στο οποίο οι τρεις πυλώνες της Υγείας – ιατρική εκπαίδευση,  κλινική πρακτική και κλινική έρευνα – ενδυναμώνονται, αλληλεπιδρούν και μεγιστοποιούν τα οφέλη για τους ασθενείς του σήμερα και του αύριο σε ένα καινοτόμο και αποδοτικό σύστημα υγείας στην Ελλάδα.

Το Κέντρο Αρχιμήδης εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Βασίλης Σιέμος, Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, ενώ στο πάνελ που συντόνισε ο Ηλίας Κοντούδης, Head of Market Access για το Cluster South Mediterranean and Black Sea της Bayer, συμμετείχαν και άλλοι εκπρόσωποι του δικτύου συνεργατών, όπως o Δρ. Ελευθέριος Θηραίος, Γραμματέας Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Β’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και ο Πέτρος Πανδής, Co-founder της νεοφυούς επιχείρησης Docandu.

 

Ο κ. Σιέμος στην τοποθέτησή του ανέφερε: «Ο στόχος του Κέντρου Αρχιμήδης είναι να διασυνδέσει την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την οικονομία και την αγορά, υποστηρίζοντας την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, που πηγάζουν από την εφαρμοσμένη έρευνα και βασίζονται σε διανοητική ιδιοκτησία που παράγεται στο πανεπιστήμιο. Στο πλαίσιο αυτό, επιδίωξή μας είναι η συνεργασία με εδραιωμένες επιχειρήσεις σε τομείς αιχμής της οικονομίας, όπως είναι η Bayer στον κλάδο της, προκειμένου να ενεργοποιήσουμε τη φοιτητική και ερευνητική κοινότητα για τη σημασία και τις προοπτικές της καινοτόμου επιχειρηματικότητας που αξιοποιεί την επιστημονική γνώση και την τεχνολογική ανάπτυξη».

Από αριστερά: Ηλίας Κοντούδης (Bayer), Βασίλης Σιέμος (Κέντρο Αρχιμήδης – ΕΚΠΑ), Πέτρος Πανδής (Docandu), Δημήτρης Κοντοπίδης (Ένωση Ασθενών Ελλάδος), Δρ Ελευθέριος Θηραίος (Ιατρική Εταιρεία Αθηνών).

Το Κέντρο Αρχιμήδης έχει συνεργαστεί και συνεχίζει να συνεργάζεται με το πρόγραμμα HealthCare Accelerator της Bayer σε σειρά πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων η συνδιοργάνωση ημερίδας στη Σχολή Υγείας του ΕΚΠΑ για τις ευκαιρίες απασχόλησης και επιχειρηματικότητας στον τομέα των βιοεπιστημών, η συμμετοχή σε workshops επιχειρηματικότητας και η υποστήριξη επιχειρηματικών ομάδων με ιδέες στον ευρύτερο χώρο του health-tech.

Μοιραστείτε το άρθρο