Το Κέντρο Αρχιμήδης συμμετείχε στο 3ο Φόρουμ Καινοτομίας με τίτλο: «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας», το οποίο διοργάνωσε το  Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, στις 21 και 22 Νοεμβρίου 2022.

Ο Βασίλης Σιέμος, Υπεύθυνος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, εκπροσώπησε το Κέντρο Αρχιμήδης στο πάνελ με τίτλο «Αναπτύσσοντας το Ελληνικό Οικοσύστημα Καινοτομίας». Ο κ. Σιέμος, σχολιάζοντας το ακαδημαϊκό περιβάλλον στην Ελλάδα για την καινοτομία, υπογράμμισε ότι «ο νέος νόμος για τους τεχνοβλαστούς, η δημιουργία Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας και τα βιομηχανικά διδακτορικά, διαμορφώνουν ένα νέο πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια, ώστε η γνώση και η έρευνα που παράγουν, να στοχεύσει στην επίλυση προβλημάτων με αποτελεσματικό τρόπο και με όφελος για εκείνους που θα το καταφέρουν. Αυτό αποτελεί βασική συνθήκη για την ανάπτυξη των start-ups, αλλά και ευκαιρία για την καλλιέργεια δεξιοτήτων μιας νέας γενιάς επαγγελματιών και επιστημόνων, που θα στελεχώσουν το οικοσύστημα και θα συμβάλλουν ποικιλοτρόπως στην ανάπτυξή του». Ο ίδιος εξήγησε ότι «το ΕΚΠΑ κινείται εδώ και τρία χρόνια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη λειτουργία του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης”».

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης οι: Μυρτώ Παπαθάνου, εταίρος του Metavallon VC, Σπύρος Αρσένης, Business Seeds Coordinator της NBG και Dr. Tom Kirschbaum, Founding Board Member of German Startup Association, και συντόνισε η Σόνια Μουσαβερέ, Head of Communications της Bayer Hellas.

Μοιραστείτε το άρθρο