Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων μας την Mina Syriou.
Η Μίνα είναι Business Applications & Partnerships Engineer στο European Space Agency (ESA). Είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη και την προώθηση διαστημικών εφαρμογών και υπηρεσιών σε ποικίλους θεματικούς τομείς, εστιάζοντας κυρίως στη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία και την ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε καινοτόμους τεχνολογικούς τομείς και αγορές. Μέρος του ρόλου της περιλαμβάνει την υποστήριξη νεοσύστατων επιχειρήσεων και νέων επιχειρηματικών ιδεών σε πρώιμο στάδιο σε θέματα που σχετίζονται με τη διαστημική τεχνολογία. Επιπλέον, η Μίνα συντονίζει την Ομάδα Εργασίας «Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων» για downstream applications εντός του τμήματός της. Πριν από αυτό, εργάστηκε στην κυβέρνηση της Σκωτίας, στον ακαδημαϊκό χώρο, σε ΜΚΟ, στα Ηνωμένα Έθνη και τον διαστημικό τομέα ως τον τελευταίο της σταθμό μέχρι τώρα.
Η Μίνα είναι Πρεσβευτής STEM (Science, Technology, Engineering, and Mathematics). Είναι Fellow και Chartered Geographer στο Royal Geographical Society του Λονδίνου, μέντορας στην ομάδα «Women in Geospatial+» και μέλος Συμβουλευτικής Επιτροπής μίας start-up.
Διαθέτει πτυχίο Γεωγραφίας από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στη Φωτο-Ερμηνεία/ Τηλεπισκόπηση και Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα στο College of Science & Engineering του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Επίσης είναι κάτοχος διπλώματος Executive Leadership από το Saïd Business School του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα «Introduction to Earth Observation & Downstream Applications» στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης, Southampton και στο UCL.
Μίνα σε ευχαριστούμε για τον πολύτιμο χρόνο που μας διαθέτεις.
Μοιραστείτε το άρθρο