Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15/7/2022 το 1ο Καλοκαιρινό Σχολείο Επιχειρηματικής Επιτάχυνσης, το οποίο υλοποίησε το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Αρχιμήδης, στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΠΑΝΑΔ.

Στο σχολείο συμμετείχαν 20 φοιτητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, από 10 Τμήματα του ΕΚΠΑ, αλλά και φοιτητές από άλλα εγχώρια Πανεπιστήμια, ως μέλη μεικτών επιχειρηματικών ομάδων.

Το σχολείο, διάρκειας μίας εβδομάδας, είχε ως στόχο να θέσει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη μέθοδο και τη διαδικασία διαμόρφωσης μιας επιχειρηματικής ιδέας, μέσα από εξειδικευμένα εργαλεία μάθησης.

Την 1η ημέρα οι συμμετέχοντες, μέσα από το στάδιο του “ideation”, αντιλήφθηκαν τη σημασία του εντοπισμού ενός προβλήματος, στο οποίο κλήθηκαν να βρούνε λύση με επιχειρηματικό ενδιαφέρον, και παράλληλα, όρισαν ξεκάθαρους ρόλους για τα μέλη των επιχειρηματικών τους ομάδων.

Τη 2η ημέρα, οι ομάδες όρισαν το πρόβλημα το οποίο λύνουν, μέσω των επιχειρηματικών τους ιδεών και στη συνέχεια διαμόρφωσαν την επιχειρηματική τους ιδέα με τη βοήθεια του Business Model Canvas.

Η 3η ημέρα του καλοκαιρινού σχολείου κινήθηκε γύρω από το μάρκετινγκ και το branding νέων επιχειρηματικών ιδεών, καθώς και τη σημασία του digital marketing και τις ευκαιρίες που δημιουργεί για τις startups.

Την 4η ημέρα οι συμμετέχοντες, με την υποστήριξη των στελεχών του Κέντρου Αρχιμήδης, διαμόρφωσαν την παρουσίαση της επιχειρηματικής τους ιδέας, την οποία και παρουσίασαν στους συμμετέχοντες και τα στελέχη του Αρχιμήδη την 5η και τελευταία ημέρα του προγράμματος.

Οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Κύκλο Επιτάχυνσης που θα υλοποιήσει το Κέντρο Αρχιμήδης το φθινόπωρο, διερευνώντας περαιτέρω τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.

Μοιραστείτε το άρθρο