Νέα

Webinar “Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν”

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το πρόγραμμα #NBGBusinessSeeds της Εθνικής Τράπεζας και το OKThess διοργανώνει webinar με θέμα: “Η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν”. Για την εγγραφή σας και την καλύτερη διοργάνωση της εκδήλωσης, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://zoom.us/webinar/register/WN_GEje4I6LRjKIMawbmPiIwQ
Λεπτομέρειες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να δείτε εδώ: https://rc.auth.gr/Announcement/Details/Item/51596

Παράταση για τις αιτήσεις συμμετοχής στο Β’ Κύκλο Επιτάχυνσης

Παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 η προθεσμία υποβολής Αιτήσεων στο Β΄ Κύκλο Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης.
Οι επιχειρηματικές ομάδες και οι νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο http://accelerator.archimedes.uoa.gr/.

Webinar «Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Startups και Spinoffs”

Το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 στη διαδικτυακή ημερίδα (webinar) «Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Startups και Spinoffs», που διοργανώνεται στα πλαίσια του 2ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.
Ομιλητές θα είναι οι:
Δρ Νίκος Μηνάς, Δρ Βασίλης Νικολόπουλος, Barry Moore, Dr Carolyn Hughes

10 ημέρες απομένουν για δηλώσεις συμμετοχής στο Β’ Κύκλο Επιτάχυνσης

Απομένουν 10 ημέρες για να δηλώσεις συμμετοχή στο Β΄ Κύκλο Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ.
Αν ενδιαφέρεσαι να μεταφέρεις την επιχειρηματική σου ιδέα στην αγορά, υπόβαλε την αίτησή σου στο http://accelerator.archimedes.uoa.gr/?page_id=171.
Μπες για να μάθεις περισσότερα για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη διαδικασία συμμετοχής.

Δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις EIT Health

Έχετε επιχειρηματικό πνεύμα και μια ιδέα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, που θέλετε να προωθήσετε; Δηλώστε συμμετοχή στις δωρεάν διαδικτυακές εκπαιδεύσεις EIT Health RIS Innovation μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου και μάθετε περισσότερα για την καινοτομία στην υγειονομική περίθαλψη, την επικύρωση προϊόντων και τα επιχειρηματικά μοντέλα.
Η εκπαίδευση καινοτομίας RIS είναι κατάλληλη για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, spinoffs και startups που έχουν ήδη μια καινοτομία / προϊόν / λύση και έχουν ολοκληρώσει το CIMIT Maturity Level 1-Need (https://bit.ly/31uKPpy) και σχεδιάζουν να υποβάλουν την πρότασή τους στο επόμενο EIT Health RIS Innovation Call.
Η τρίωρη εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις 22 & 23 (σε περίπτωση πλήρωσης θέσεων) Σεπτεμβρίου 2020.

NKUA Innovation

Το Κέντρο Αρχιμήδης υποστηρίζει το Δρ. Γεώργιο Βουγιουκαλάκη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, και την ομάδα του σε θέματα προστασίας και διαχείρισης της διανοητικής τους ιδιοκτησίας από τη συμμετοχή τους στο ερευνητικό έργο LUMIBLAST http://www.lumiblast.eu/ για το οποίο έχει κατατεθεί διεθνής αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Ο Δρ. Γεώργιος Βουγιουκαλάκης, μαζί με την ερευνητική του ομάδα και το συνεργάτη του Δρ. Γεώργιος Ρώτας, συμμετέχουν στο ερευνητικό έργο LUMIBLAST, μία διεθνή καινοτόμο έρευνα για την ανάπτυξη θεραπευτικών μη επεμβατικών μεθόδων σε δύσκολα προσεγγίσιμους όγκους, όπως το πολύμορφο γλοιοβλάστωμα (κακοήθης όγκος εγκεφάλου) σε συνεργασία με ερευνητές από το Oslo University Hospital και το Polytechnic University of Valencia.
Στο έργο «LUMIBLAST» απονεμήθηκε Innovation Radar Prize https://ec.europa.eu/futurium/en/innovation-radar-prize της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2019.

Φοροαπαλλαγές για Εφευρέτες-Κίνητρα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

O ΟΒΙ εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο που αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν στην παραγωγή τους Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.
Μάθετε περισσότερα στο:

Νέος μέντορας στο Κέντρο Αρχιμήδης ο Βασίλης Νικολόπουλος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων μας το Βασίλη Νικολόπουλο.
Ο Βασίλης είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχ. Η/Υ του ΕΜΠ, με εκτενή εμπειρία σε επιχειρηματικότητα (startups, Intelen founder) και διαχείριση εφαρμοσμένης έρευνας και μετατροπής της σε εμπορικά προϊόντα.
Είναι Head του Applied Research και Development| Innovation της Protergia της MYTILINEOS, όπου συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες, τις δράσεις καινοτομίας, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, το Energy Digitization και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της Protergia.
Είναι αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (valedictorian, Πανεπιστήμιο Dundee) με διευρυμένες Μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College (MSc, DIC μαθηματικός έλεγχος), το London School of Economics (entrepreneurship), την γαλλική Ecole Polytechnique (εφαρμοσμένα μαθηματικά και Πληροφορική) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (διδακτορικό HMMHY). TedX speaker. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (τομέας Καινοτομία) το 2012. Είναι μέντορας στον επιχειρηματικό accelerator StartupBootcamp και top 100 rated μέντορας στο Founder Institute καθώς και seed investor σε νέες τεχνολογικές startups.
Βασίλη, ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διαθέτεις.

Webinar «Ανάπτυξη εφευρέσεων στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας»

Το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό-ενημερωτικό εργαστήριο (webinar) «Ανάπτυξη εφευρέσεων στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας» από τον Δημήτρη Ρούκουνα. που διοργανώνεται στα πλαίσια του 2ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.

Για δήλωση συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/12lyH0NFSiLf0ywc6P65rivFc903QyKNjBHaOC9bh57s/edit

Σύνδεση στο Webinar: 15.00 – Διάρκεια Σεμιναρίου: 16:00-18:00

 

ΟΒΙ- Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών

Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών από τον OBI-Hellenic Industrial Property Organisation
στο πλαίσιο του Εορτασμού 100 ετών από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης στην Ελλάδα (1920-2020).