Webinar «Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Startups και Spinoffs”

Το Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ σας προσκαλεί την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 16.00 στη διαδικτυακή ημερίδα (webinar) «Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Startups και Spinoffs», που διοργανώνεται στα πλαίσια του 2ου Κύκλου Εργαστηρίων Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας.
Ομιλητές θα είναι οι:
Δρ Νίκος Μηνάς, Δρ Βασίλης Νικολόπουλος, Barry Moore, Dr Carolyn Hughes

10 ημέρες απομένουν για δηλώσεις συμμετοχής στο Β’ Κύκλο Επιτάχυνσης

Απομένουν 10 ημέρες για να δηλώσεις συμμετοχή στο Β΄ Κύκλο Επιτάχυνσης του Κέντρου Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ.
Αν ενδιαφέρεσαι να μεταφέρεις την επιχειρηματική σου ιδέα στην αγορά, υπόβαλε την αίτησή σου στο http://accelerator.archimedes.uoa.gr/?page_id=171.
Μπες για να μάθεις περισσότερα για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη διαδικασία συμμετοχής.

Φοροαπαλλαγές για Εφευρέτες-Κίνητρα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

O ΟΒΙ εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο που αφορά τη φορολογία των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν στην παραγωγή τους Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας.
Μάθετε περισσότερα στο:

Νέος μέντορας στο Κέντρο Αρχιμήδης ο Βασίλης Νικολόπουλος

Καλωσορίζουμε στην ομάδα των μεντόρων μας το Βασίλη Νικολόπουλο.
Ο Βασίλης είναι Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχ. Η/Υ του ΕΜΠ, με εκτενή εμπειρία σε επιχειρηματικότητα (startups, Intelen founder) και διαχείριση εφαρμοσμένης έρευνας και μετατροπής της σε εμπορικά προϊόντα.
Είναι Head του Applied Research και Development| Innovation της Protergia της MYTILINEOS, όπου συντονίζει τις ερευνητικές δραστηριότητες, τις δράσεις καινοτομίας, τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, το Energy Digitization και τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της Protergia.
Είναι αριστούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (valedictorian, Πανεπιστήμιο Dundee) με διευρυμένες Μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College (MSc, DIC μαθηματικός έλεγχος), το London School of Economics (entrepreneurship), την γαλλική Ecole Polytechnique (εφαρμοσμένα μαθηματικά και Πληροφορική) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (διδακτορικό HMMHY). TedX speaker. Διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (τομέας Καινοτομία) το 2012. Είναι μέντορας στον επιχειρηματικό accelerator StartupBootcamp και top 100 rated μέντορας στο Founder Institute καθώς και seed investor σε νέες τεχνολογικές startups.
Βασίλη, ευχαριστούμε για το χρόνο που μας διαθέτεις.

ΟΒΙ- Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών

Πρόσκληση συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για την Απονομή Βραβείων Ελλήνων Εφευρετών από τον OBI-Hellenic Industrial Property Organisation
στο πλαίσιο του Εορτασμού 100 ετών από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης στην Ελλάδα (1920-2020).

Διαδικτυακή Ημερίδα “Ευκαιρίες χρηματοδότησης και σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές”

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που προσφέρουν εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα σε νέους ερευνητές, καθώς και για τις νέες προκηρύξεις υποτροφιών
από το ΕΛΙΔΕΚ – Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και το State Scholarships Foundation/ IKY- Greece;
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στο webinar “Ευκαιρίες Χρηματοδότησης και Σταδιοδρομίας για νέους ερευνητές” από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (EKT).

Β’ Κύκλος Προγράμματος Επιτάχυνσης του Επιχειρηματικού Επιταχυντή «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»

Ο Β’ Κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Επιχειρηματικού Επιταχυντή «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» είναι γεγονός!
Αν ενδιαφέρεσαι να μεταφέρεις την επιχειρηματική σου ιδέα στην αγορά, υπόβαλε την αίτησή σου μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου εδώ  για να λάβεις συμβουλευτική καθοδήγηση, δωρεάν φιλοξενία στους χώρους μας, εκπαίδευση σε θέματα επιχειρηματικότητας και υποστήριξη σε θέματα διαχείρισης διανοητικής ιδιοκτησίας και μεταφοράς τεχνολογίας.

Μπες για να μάθεις περισσότερα για τα κριτήρια επιλεξιμότητας, τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη διαδικασία συμμετοχής.

Meet the team- Genosophy

Γνωρίστε τη Genosophy, μια oμάδα που ιδρύθηκε από την Καλλιόπη Γκούσκου και υποστηρίζεται από τον Επιταχυντή του Κέντρου Αρχιμήδης.
Tο διατροφογενετικό τεστ GENOSOPHY® αποσκοπεί στη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής και τρόπου ζωής και την αποτελεσματικότερη παρέμβαση σε πολυπαραγοντικά νοσήματα όπως η παχυσαρκία και ο διαβήτης, βασιζόμενο σε επιστημονικές μελέτες αλλά και σε ειδικούς αλγόριθμους πρόβλεψης που έχει αναπτύξει η Εμβιοδιαγνωστική σε συνεργασία με το Eργαστήριο Βιολογίας-Γενετικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.genosophy.gr/

Εργαστήρια Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας- 2ος κύκλος- Σεπτέμβριος 2020

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 1ου κύκλου των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Εργαστήρια Αξιοποίησης Εφαρμοσμένης Έρευνας», το Κέντρο Έρευνας, Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «Αρχιμήδης» ανακοινώνει την έναρξη του 2ου κύκλου της σειράς, τον Σεπτέμβριο του 2020, με τη διοργάνωση δύο διαδικτυακών Σεμιναρίων (webinars) σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους στη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας (Intellectual Property).

Σκοπός των Εργαστήριων είναι, οι ερευνητές και τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΕΚΠΑ, να πληροφορηθούν σχετικά με την προστασία και την αξιοποίηση της διανοητικής ιδιοκτησίας μέσω διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και άλλων δράσεων μεταφοράς τεχνολογίας, και να έρθουν σε επαφή με το περιβάλλον της καινοτομίας και της εμπορικής αξιοποίησης της εφαρμοσμένης έρευνας.

Το Πρόγραμμα των Εργαστηρίων έχει ως εξής:

Τετάρτη 23/9, 4:00 μ.μ., Webinar “Ανάπτυξη εφευρέσεων στο χώρο της Χημείας και των Επιστημών Υγείας.”

Δρ. Δημήτρης Ρούκουνας, European Patent Attorney, Munich, Germany.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

 

Τετάρτη 30/9, 4:00 μ.μ., Διαδικτυακή Ημερίδα  «Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη Ακαδημαϊκών Startups και Spinoffs»
How IP can transform a research idea into a successful start-up company.
Δρ. Νίκος Μηνάς, European Patent Attorney @Hanna Moore + Curley, Dublin, Ireland.
The startupper’s point of view: Turning your research into a successful startup.
Δρ. Βασίλης Νικολόπουλος, Founder of Intelen, Head of the R&D and Innovation Dept. of MYTILINEOS SA.
Knowledge Transfer in Ireland: How to develop a successful start-up ecosystem in Academia.
Barry Moore, Patent Attorney, Founder of Hanna Moore + Curley, Dublin, Ireland.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά διαδικτυακά. Στους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες θα σταλεί σύνδεσμος (link)  για τη σύνδεσή τους 60’ πριν την ώρα της εκδήλωσης, μαζί με σχετικές οδηγίες.  Διευκρινίζεται ότι η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα στελέχη του Κέντρου Αρχιμήδης στα τηλ. 2103689549-553 (Γ. Δημητρακόπουλος).

 

 

 

Meet the team- StreeS

Γνωρίστε τη StreeS, μια ομάδα που υποστηρίζεται από τον Επιταχυντή του Κέντρου Αρχιμήδης και δημιουργήθηκε από το Στέφανο Παπασπυριδάκο, το Σπύρο Πηλιούνη και τον Κώστα Παπαδημητρίου.
Προσφέρει υπηρεσίες ψηφιακού καταλόγου για χώρους εστίασης. Το μενού του εστιατορίου έρχεται στο κινητό του κάθε πελάτη με μια μόνο ανέπαφη κίνηση, σε πολλές γλώσσες!
Μάθετε περισσότερα στο https://strees.gr .